Chopard Mille Miglia GMT Chrono

DDaca mai tineti minte, anul trecut am vorbit despre ceasul Mille Miglia GT XL Chrono de la Chopard. Si atunci si acum, ceasurile din aceasta colectie sunt printre cele mai admirate, nu numai datorita designului, care este inspirat din masini, ci si pentru performanta de care au dat dovada pana acum.

Mille Miglia GMT Chrono este ceasul cu care brandul participa la Grand Prix d’Horlogerie, la categoria “La Petite Aiguille”. La prima vedere, ceasul seamana foarte bine cu modelul despre care am vorbit in 2011. Foarte mari diferente intre cele doua nu sunt, brandul a “umblat” doar la anumite elemente ale carcasei si mecanismului.

Cadranul, cu acelasi aranjament, este asezat intr-o carcasa din otel inoxidabil, cu un diametru de 42.5 mm si cu o grosime de 14.8 mm. Lizibilitatea este sporita datorita geamului din cristal de safir, anti-reflexie si datorita contrastelor prezente pe cadran. Spre deosebire de GT XL Chrono, Mille Miglia GMT Chrono nu mai are acei indecsi plasati pe geam si subcadranele sunt concepute diferit . De asemenea, daca modelul de anul trecut era rezistent la apa pana la o adancime de 100 de metri, brandul a ales ca cel de anul acesta sa reziste doar pana la 50 de metri. Sunt cateva zvonuri care sustin ca ceasul din 2011 ar fi avut ceva probleme in privinta rezistentei la apa si poate din acest motiv brandul a ales sa creeze o rezistenta scazuta. Mecanismul este automat, cu o grosime de 14.85 mm si cu 25 de jewels. Are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 46 de ore. Ca functii, ceasul indica orele, minutele si secundele, GMT2, are un afisaj pentru data si doua cronometre, unul pentru 30 de minute si unul pentru 12 ore.

Cum in fiecare an ceasurile din aceasta colectie avanseaza cu un numar, Mille Miglia GMT Chrono este in editie limitata de 2012 bucati. Pretul a fost stabilit la 5.870 de franci elvetieni.

21 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu