Chopard sarbatoreste 150 de ani cu Engine One Tourbillon

MMarca Chopard isi are inceputurile undeva in jurul anului 1860, cand Louis Chopard si-a deschis pentru prima data un atelier de ceasornicarie. Ceasurile lui au inceput sa fie apreciate inca de la inceput, nu numai datoria aspectului fizic, dar si pentru acuratete. Acum, cu 150 de ani de experienta in domeniu, compania este recunoscuta pentru inovatie si creativitate.

Anul acesta la Baselworld au prezentat unul dintre ultimele modele aparute, Engine One Tourbillon din colectia L.U.C. Noutatea cu care vine acest model este carcasa, unica in aceasta coletie.  Cei de la Chopard au creat acest model pentru a sarbatori aniversarea a 150 de ani de la infiintarea brandului. Cei care au reusit sa studieze acest ceas la Baselworld sustin ca este unul dintre acele modele deosebite datorita liniilor puternice, mecanismului si detaliilor. Engine One Tourbillon aduce un tribut lumii automobilelor, deoarece are un mecanism L.U.C 1TRM, „asemanator unui motor”, ce este montat pe blocuri silentioase care absorb socurile.
Mecanismul este unul mecanic, cu 29 de jewels ce are o frecventa de 4 Hz, adica 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 60 de ore. Marimea acestui mecanism este de 34 x 25.90 mm si are o grosime de aproape 5.60 mm.

Modelul poate veni in diferite variante de culori:  gri si negru, rosu si gri sau portocaliu si gri. Indiferent de culorile alese toate modele au aceleasi specificatii si sunt fabricate in editie limitata, 100 de modele pentru fiecare combinatie de culori. Fiecare model are carcasa din titaniu, de 44.40 x 35.40 mm si cu o grosime de 10.90 mm, ce ofera o rezistenta la apa pana la 50 de metri. Ceasul are doua geamuri din safir: unul pe spate, prin care studia mecanismul si unul in fata, pe care sunt gravate orele. Aceste numere au aceeasi culoare ca indicatoarele de ore si minute. In dreptul orei 12 observam afisajul pentru rezerva de energie, iar la ora 6 este prezent tuorbillonul care are rol de secundar, avand o rotatie completa pe minut. Acul secundarului este de aceeasi culoare cu cadranul si foarte mic, pentru a pune in evidenta tourbillonul, iar datorita acesui lucru ne este destul de greu sa deducem secundele exact. Pentru a pastra caracteristicile brandului, ceasul are un remontoar delicat si este echipat cu o curea din piele de aligator, de culoarea neagra.

Noi le dorim cat mai multi ani, sa ne incante in continuare cu creativitatea lor si modelele inovatoare.

8 April   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Design japonez la Chopard L.U.C. XP Urushi | 10 si 10 (10-05-2011 ; 10:12 am) #

[…] Engine One Tourbillon, Chopard introduce anul acesta un nou model, XP Urushi, in colectia L.U.C.. Aceast proiect a fost […]

Scrie un comentariu